woensdag 22 april 2009

Winkelparadijs Arnhem!

Sjaak Hullekes heeft de eer het Arnhem Mode Biënnale BLOG te openen. Samen met Sebastiaan Kramer vormt hij 'Arnheim Fashion group' een overkoepelend bedrijf voor de herenlabels Sjaak Hullekes en Sebastic: www.arnheimfashion.com. Ze zijn beiden in 2005 afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sjaak vertelt over zijn betrokkenheid bij SHAPE.
________________________

Door Sjaak Hullekes
Samen met Sophie Schijf is er een plan bedacht voor een winkelexpositie en een modebazaar. Arnhem staat al bekend als winkelstad, maar tijdens Arnhem Mode Biënnale willen we de stad laten bruisen!

Ik ben geen producent van beroep, maar modeontwerper. Toch ga ik helemaal voor dit project, omdat ik net als het gehele team van Arnhem Mode Biënnale de passie en kracht deel om het publiek de veelzijdigheid van mode te tonen in haar puurste vorm. Mode en de drager zijn voor mij als ontwerper één van de meest fascinerende dingen uit het vak. Kleding is een levensbehoefte; het vertelt wie je bent, wat je doet of waar je voor staat. Je kunt er een verwachtingspatroon mee oproepen, of het kan je gewoonweg gelukkig maken.

Met de winkelexpositie geven we de bezoeker een mooie en volledige tour door winkelparadijs Arnhem. Op bijzondere locaties maken de deelnemers speciaal binnen het thema SHAPE een museaal stuk, dat aansluit op het creatief gedachtegoed van deze mensen. Ik wil iedereen adviseren om straks de winkelexpositie te bezoeken, want het laat zien hoeveel creativiteit en kwaliteit er is in deze stad!

Op 7 juni organiseren we een modebazaar op en rond het Kerkplein (bij de hoofdlocatie) van 11.00 tot 17.00 uur met aansluitend een speciaal avondprogramma. Hier is ontzettend veel te zien, maar vooral ook te shoppen. Er staan o.a. Arnhemse winkeliers en jonge, succesvolle ontwerpers die speciaal voor deze modebazaar iets nieuws en nét even wat anders aanbieden. Heel de stad doet mee om op deze dag het publiek te prikkelen met smaak, muziek, geur en kleur.






Toen we het plan van de bazaar gingen vormgeven, zijn we op zoek gegaan naar beelden en materialen die iets extra's konden bieden aan de markt. De oude fruitkistjes komen er in grote getalen te staan om van de bazaar iets moois te maken. We kunnen ze inzetten als kraam, kast, muur en ga zo maar door...