woensdag 10 juni 2009

Opening expositie mode illustraties Piet Paris

Door Vivian Sneep en Marij Rynja, studenten Fashion, Design and Strategy ArtEZ
Fotografie Kevin Deux, the Sixth Lens

Café Dudok is de ontmoetingsplek voor bezoekers van de Mode Biënnale. Onder het genot van een cappuccino of een wijn word je deze maand meegezogen in de omvangrijke en geïllustreerde modewereld van mode-illustrator Piet Paris. De keuze voor Dudok is niet voor niets. Naast het feit dat Piet vaste klant is bij Dudok, wil hij ook graag op deze manier de stad Arnhem betrekken bij dit grote mode festival. Zonder het betrekken van winkels en horeca kan dit event volgens hem niet bestaan.




Dudok is omgetoverd tot een drie dimensionale mode illustratie. Op de muren hangt werk van de meester gemaakt voor Vogue, Elle, W, Saks Fifth Avenue, Red Light Fashion District, de Bijenkorf en vele anderen. Maar het gaat verder dan zijn werk aan de muur: Placemats, sjablonen op muren en pilaren met Piets voetjes en handjes. Zelfs de kruidenboter is verpakt met zijn creatie, alles is Piet Paris!

Modeontwerper Antoine Peters, oud-leerling en goede vriend van Piet, voelt zich vereerd dat hij het openingswoord mag doen: “We staan hier in de modewereld van Piet, een wereld die hij zelf durft te creëren: kinderlijk, grenzeloos en zonder geouwehoer”.
Op de vraag of Paris niet zijn ziel verkocht heeft aan de commercie, antwoordt hij vrolijk: “ Ach ja, alles voor de mode, alles voor de Biënnale!”